Kurung Moden

Wednesday, March 16, 2011

aku sakit

assalamualaikum..
aku nak cerita sikit pasal kejadian semalam..
dimana aku dah diserang wabak sesak nafas yang tak berapa nak kronik..

seriyes weh..
bangun pagi tuh da rase macam something wrong..
rase gloomy je..
aku abaikan dengan menganggap tuh adalah reflex semulajadi tubuh badan aku bile kene bangun pagi siap-siap nak ke kelas..
ingatkan hormon badan aku nak hantar isyarat 'malas'..
so,aku chill je la..siap-siap macam biase..
and ke kelas..

something yang aku realized semalam,
aku takde perasaan nak berborak,bercakap atau bergurau senda dengan klasmet..
rase macam penat gile..
and aku rase macam udara yang aku sedut tersekat-sekat..
seriyes rase macam dunia nak kiamat..
yela..
cube bayangkan..
udara macam limited..
tak boleh nak sedut puas-puas..
aku rase macam duduk dalam fume hood yang dalam lab kimia tuh je.. T_____T

.........................................................

mase lab petang semalam pon aku banyak kali kuar lab sebab nak tarik nafas dalam-dalam..
*gile nak tarik nafas dalam2 dalam lab..mau terhidu gas beracun!

kuar lab je,
kuarkan phone dari poket lab coat terus call terry..
dengar suara terry je,
terus rase crack..
die tanye je
'ko ok x?'
terus aku hujan..
*kantoi nangis ngan terry..adoiii

aku nangis macam aku ni dah disahkan HIV je..
tapi sape tak cuak bile takleh nak bernapas?
korang boleh?

pegi Pusat Kesihatan Uitm pon macam ape je..
adeke doc tuh cakap aku takde pape?
siap bagi hint macam aku ni saje pegi PK sebab nak mc..

doc,kalau saye nak ponteng,saye ponteng je..takde makne nak mintak mc sebab nak ponteng..

malam lak aku kene pakse ngan Cik Jagung pegi kelas karate..
aku da plan taknak pegi..
tapi memikirkan attendance macam banyak kosong,
aku pegi jugak..
amik ko!
Jagung ngan Afi kena papah aku dari pusat sukan ke Melati..hoho..

sampai bilik kene buat assignment..
pastuh tido..
aku da rase macam nak mati..

.............................................................................

bangun pagi tuh,.
alhamdulillah..
aku da ok sikit!
family nak datang malam ni nak bawak aku g klinik!
doakan aku kawan-kawan!


2 comments:

  1. siannye..smg cepat sembuh!

    ReplyDelete
  2. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it.
    Shop Towel

    ReplyDelete