Kurung Moden

Tuesday, February 1, 2011

Mawar Buat Suamiku Give Away~~


Salam..
malam ni menaip entry sambil dengar lagu jiwang..
sesuai sikit ngan GA yang saya nak join ni..
taktau kenape tetibe rase nak join contest ni..heh~

kalau sesape nak join GA ni leh la terjah blog kak epi ni!

okeh!
kalau bercakap pasal calon suami,saye tidaklah menaruh harapan setinggi langit tuk dapatkan suami yang kacak-bergaya-dan-disukai-ramai sebab saye pon takla perfect mane.. T_T

kalau mase kecik-kecik dulu saye mesti bayangkan suami saya adalah seorang yang ala-ala tampan dan bergaya...

.macam prince lam cite cinderella ke..
macam mickey mouse yang selalu buat something romantik kat minnie..
macam popeye yang sanggup buat ape saje tuk olive..
macam power renjes putih yang sooo in love ngan power renjes pink..
macam Tekisugi yang cerdik pandai ngan Sizuka..

mase tuh hero-hero tuh memang da curik hati saye..
duhh...

Bile masuk je skolah menengah,terus jadi len..
saye terpengaruh dengan kawan-kawan yang cakap,

'lelaki tall,dark and handsome adalah sangat hot di mate ku..'

tetibe je jadi obses ngan lelaki hindustan..
perghh..
nak-nak Cik Abang Arjun Rampal..
siap gunting-gunting gambar simpan lam file lagi.. >.<

pastu masuk lak zaman Rosalinda..
memang die hard fan gile kat Fernando Hose yang badan ketul-ketul tuh..
siap gaduh ngan member lagi berebut kat Fernando tuh..
macamlah si Fernando tuh kenal n nakkkkkk sangat kat korang! lame~~
.....................................

bile da masuk usia layak mengundi ni,
pikiran dah menjadi matang...
perangai pon da berubah..
dah tak tergile-gile kan teddy..
dah tak sawan kalau tengok those girly thingy..
dah tak histeria kalu cite doremon ngah on air kat tv..T_T
da tak meleleh tengok eskem BR kat mall..
tapi still bile tengok jejaka2 hot kat fakulti,laju je mate usha..
otak dah leh pikir mane satu yang betul,mane satu yang patut dijauhkan..
kalau setakat kapel just nak test market,takyahla..
ngabihkan duit ptptn jer.. ;P
skang ni ngah look forward kat

someone yang ngah kapel ngah buku-buku die..
someone yang meletakkan familynya sebagai first priority die..
someone yang ade pic parents die lam wallet..
someone yang akan call his mother one or twice a week tuk tanye khabar..
someone yang tau mane nak pegi kalu dengar azan..
someone yang banyak abiskan masenye kat libarary sebab die tau matlamat die adalah study..
someone yang tak hiraukan those bende yang tak bermanfaat..
someone yang lancar bacaan Qurannya..
someone yang hafal doa qunut yang panjang tuh..(lupe name ape..)
someone yang leh jadi imam solat saya..
someone yang leh berkongsi hal-hal agama ngan ayah saya..
someone yang akan ajar Quran kepada anak-anak kami nanti..
someone yang ngah kumpulkan bekal iman di dadanya..
someone yang kalau anak kami tanya something,die boleh bagi jawapan yang bijak..
someone yang leh jadi my shoulder to cry on bile saya lost..
someone yang saya rase selamat bile saya bersamanya..
someone yang akan menemani bapa saye ke surau..
someone yang akan menjadi rujukan saya dalam hal agama..
someone yang akan meng'azan'kan anak kami..
someone yang melabuhkan cintanya kepada Sang Pencipta..
someone yang tengah menambah bekalan agama..
someone yang ngah membina kerjayanya..
someone yang ngah betulkan hidupnya..
someone yang akan menjadi my atm machine..hee~~
someone yang akan jadi ayah yang paling baik tuk anak2 saya..
someone yang akan sing me lullaby bile saya nak tido..
someone yang tau macam mana nak handle mood angin taufan saya..
someone yang sudi menerima saya seadanya..
someone yang boleh gantikan ayah saya..
someone yang akan berlari-lari ngan anak saya kat taman..
someone yang sudi menjadi ayah kepada anak-anak saya..
someone yang ikhlas menyayangi saya..
insyaAllah..



kalau dipikirkan,memang saya kelihatan sangatlah demand..
ye,
tak salah demand tentang calon suami sebab

Beliau adalah penentu Syurga atau Neraka saya..

walau di mana pon awak berada sekarang..
walau ape pun yang sedang awak lakukan skang..
walau siapapun awak..
saya akan tunggu untuk awak datang..
asking for my hand,love..




p/s-teruja dengan GA ni sebab saya sebak mase type entry ni..*nanges*



5 comments:

  1. all e best yerr.. harap2 dpt hadiah pastu dpt suami yg diidamkan :D

    ReplyDelete
  2. haha..aku post ni sbb aku bc entry ko la wey!
    jiwang forever!!

    ReplyDelete