Kurung Moden

Saturday, January 29, 2011

saya sayang orang-orang ini~


salam!
Hooyeh...*letup-letup jari skit*

mood= segar..(pas mandi..)
malam ni mau buat entry pasal orang-orang yang saya sayang..
mereka adalah insan yang selalu ade waktu jatuh bangun saye..
insan yang berkongsi penat,lelah,jerih,peluh..teehee...
orang yang saya comfortable with..
orang yang saya akan mati kalau mereka tiada..

mereka muncul lam idup pada mase yang berbeza lam idup saya..
tapi memberi kesan yang sama hebat..
sangat indah..
hidup saya takkan berbunga tanpa mereka..




ni my frens yang sangatla caring..
sume masalah saya dorang tau je..sampai skang pon still contact each other everytime ade masalah..
especially janna,suhaida,fido and shu..
thanks korang..setahun yang menggembirakan!


kawan-kawan sehidup semati masa matrik..
mase ni kitorang bantai je cakap kelantan..sampai si orang penang pon jd fluent gile cakap kelantan!
haha..rindu sangat time kite wat lawak bodo dulu..
rindu sangat nak dengar cite skandal korang ngan klasmet korang dulu..
rindu sangat mase kite kantoi bawak rice cooker ngan felo..
rindu masak megi lam rice cooker..
bakar kopok lekor lam toaster..
goreng kopok wane-wani lam rice cooker..
rindu lawak binatang korang..
rindu naik train balik kelantan same2..'
rindu sume pasal korang..
*nanges*


ni adalah my officially first bestfren..adibah ahmad..
die adlah kawan saya since darjah 2Putih mase primary skool kat Melaka..
seorang kawan yang share everything..
main beskal same2 tiap2 petang..
panjat pokok depan umah Dian same-same..
pegi skolah agame same-same..
masuk tarian same-same..
lompat kelas same-same..
rumah hijau same-same..
sheeshh..malas cite la!
memang teman sepermainan terbaik la!
azila..xeela..si lalat ijau..
ni my best klasmet mase form 5..
teman tidur sekatil..tiap-tiap malam kot tidur sekatil dengan die..
sume masalah story ngan die..
balik dari kota bharu ke kuala krai balik pon ngan die gak..
sangatlah ceria hidup dengan die sebab otaknya takla betul sangat.. :)
napelah UMT tuh jauh sangat?
yang dirindui:
aini
udang
huda itik
syaza penyu
ain

ni my bestfren kat Kuala Krai jugak..rapat since form 4 sebab sekelas dengan beliau..
although die ni BWP(badan wakil pelajar),die masih tidak mengabaikan saye..teehee..
tiap-tiap malam slalu je tidur ngan die..penah lepak kat bilik die satu sem..just balik bilik sendiri tuk tukar baju je.. T_T..
tido sekatil,
makan sepinggan,
minum segelas,
ehem..Incik Izudin jangan marah ye~~
i heart you,Zulia~

ni adalah kawan baik jugak..tapi saya anggap die lebih sebagai kakak sebab die sangatla matang dan suke dengar nasihat die..
ni setiap sem 4flat je..
memang pandai giler ah!
suke dengar die cakap sebab cam penting je ape yang die cakap..
unless mase die ngah merepek laa..
die pon BWP cam Zulia gak..
selain tuh,antare kawan yang tiada lam gamba adalah silah azmi,silah husin,ain wahidah,dan adah..semuanye saya sayang sebab dorangla pendorong nak blaja mase form 5 dulu..
dorang ni adalah geng-geng cerdik pandai yang sume dah ade kat oversea skang.
.merata dunia korang study skang ek..
i miss you all~~

kawan UiTM pertama saya..
jagung dan aza..
tanpa mereka saye rase sem 1 saye kompem hancuss gile..
dengan dorang saye bina balik semangat idup yang mase tuh dah terbang entah ke mana..
dengan dorang saya belajar yang Uitm adalah takdir saya..
dengan dorang saya jatuh cinta dengan Shah Alam..
dengan dorang saye 'spill'kan sume masalah dengan Incik Y..
dengan dorang saya leh bangun tuk study time study week..
time kasih korang!


my klasmet untuk 3tahun di UiTM..
thanks korang sebab cube terima perangai aku yang bengong gile ni..
thanks sebab trime angin tak betul aku..
thanks sebab push aku tuk g kelas..
thanks sebab slalu ade mase aku ngah lost..
thanks sebab ada mase aku dah keciwa gile ngan cinta aku..
thanks sebab korang jujur dengan aku..
thanks sebab jadi kekuatan aku..
thanks sebab terima aku seadanya..

my jantung hati..
kawan-kawan TPM..
temah,akie,terry,fya,yana..
perasan tak kite tak kenal lame pon..
tapi kite kawan macam dah 10tahun,kan?
hidup aku memang indah dengan korang..
Tuhan je tahu betapa sayangnyer aku kat korang..
jage diri,sayang!

besties mase MRSM Lower Form..
sebenarnye ramai lagi tapi xde lam gamba..
shika,jlo,bai,tqah yatim,sheeda,fan,miza,..
korang lah kawan-kawan pertama yang mengajar aku pasal 'hidup'..
kawan-kawan yang same2 homesick..
same2 nangis kat surau mase maghrib..
same2 basuh baju..
same2 cuci longkang..
same2 outing kat KK beli hasil..
same2 fail bahase arab..
same2 berebut makan kat ds..
same2 potong que iron..
same2 ponteng surau..
same2 kantoi hp ngn cikgu hanim..
same2 bajet comel bile jalan sbelah senior..
same2 kutuk akak senior..
sheesshh..
*nanges*

my family..
yang ni malas nak komen banyak-banyak..
my everything..
Allah je tau betapa saya amat perlukan family saye..

semua orang yang saya sayang ni adalah bintang-bintang saya di langit..
mungkin bintang saya banyak..ye..memang banyak..
tapi saya tak mampu hidup tanpa salah satu daripada bintang-bintang itu..
*nanges*

yang banyak kali nanges time type entry ni,

4 comments:

  1. tido pon sme2..aku pon sayang ko gak..walopun ko takut kambing

    ReplyDelete
  2. haha..sheeda..ko ingt lg k?sape xtakut kambeng??aku rase sume org takut kot..

    ReplyDelete